• Formare In Mediere Mugur Mitroi
    • - Fondator
    • - Colaboratori
  • Cursuri Mediere
    • - Formular Inscriere
    • - Calendar Cursuri
  • Cursuri Tehnici Avansate
    • - Calendar cursuri tehnici avansate
    • - Formular inscrieri
    • - Lista cursuri avansate pregatire continua
  • Training Organizational
  • Proiecte FMMM
  • Servicii de Mediere
  • Contact
  • Acasa
  • Formare In Mediere Mugur Mitroi
  • Cursuri Mediere
  • Cursuri Tehnici Avansate
  • Training Organizational
  • Servicii Mediere
  • Formulare Utile

PostHeaderIcon Vorbitori Congres

Imprimare | Email

 

Vorbitori congres

 

Mediatorul intențional și zona paşnicã - Adepeju O. Solarin (Nigeria)
Aceastã sesiune va angaja participanții în metoda Cercului de Justiţie Restorativã şi Conciliere. Este o metodã care oferã un forum pentru dialog părților diferite și opuse, într-un mod care permite sinelui cel mai bun al tuturor participanților să apară. Acest forum utilizeazã ritualul, poveştile, responsabilitatea colectivă și luarea deciziilor pe baza consensului. Cercul este util mai ales pentru mediatori, datorită capacității sale structurale de a distribui puterea prin intermediul unui model de piese vorbitoare.

Diasporele în dialog: reconciliere și construirea capacităților în comunitățile de refugiați din întreaga lume. Dr. Barbara Tint (SUA)
Acest workshop prezintă Proiectul de Dialog cu Diaspora: 5 ani de eforturi pentru consolidarea dialogului, a formãrii și a eforturilor de construire capacitãţilor în comunitățile de refugiați din Africa. Modelul rezultat și manualul sunt aplicate în prezent unei game largi de populaţii care şi-au exportat conflictele istorice în diaspora. Este prezentat un model de dialog, tranziție și reconciliere comunitarã astfel încât alții să îl poată utiliza, reproduce și transforma aceastã activitate în alte contexte.

Medierea Online, consolidarea rolului mediatorilor Kitty Duell (Olanda)
Discuția se concentreazã pe următoarele întrebări: Cum și când poate fi aplicatã medierea online? Principiile medierii profesionale se aplică atât offline, cât și online? Care este rolul instrumentelor online în crearea unor condiții de concurență mai egalã și consolidarea autonomiei? Poate fi eficientã mediere online, dacă părțile nu sunt prezente fizic? Cum poate fi construitã încrederea online - și cum îşi pot adapta mediatorii aptitudinile offline la mediul on-line?

Zonele de conflict, zonele de pace: Tehnologie, ODR și construirea păcii
Dr. John Haas (SUA)
Tehnologia joacă acum un rol cheie în rezolvarea conflictelor, indiferent dacă acest termen se referă la procesul formal de mediere realizat online (ODR), la conferințele video, live stream sau utilizarea mediilor sociale pentru a promova construirea păcii. Această sesiune demonstrează utilizarea a trei tehnologii în timp real pentru a ajuta la soluționarea litigiilor.

Negocierea și medierea transculturalã
Mark K. Ameli Esq. (Iran / SUA)
O problemă cu care comunitatea internațională se confruntă de multe ori, atunci când are de-a face cu diferite culturi, este eșecul de a recunoaște diferențele culturale care pot duce la neînțelegeri, prejudecăți și părtiniri, dar și dispute ulterioare. Acest seminar se va concentra asupra recunoaşterii unor astfel de diferențe, identificarea prejudecãţilor și modul în care mediatorii pot ajuta părțile într-un litigiu pentru a atinge rezoluția.

De ce mediatorii și constructorii de pace au un interes legitim în păstrarea libertății de ex-primare și promovare a democrației participative. Ashok Panikkar (India)
Această sesiune explorează rolul mediatorilor în crearea unei culturi a dialogului și a democrației. Libertatea de exprimare este fundamentul dialogului deschis și angajamentului civic și, în cazul în care este erodat, va avea un efect dăunător asupra proceselor de luare a deciziilor de colaborare. Dacă noi, ca şi domeniu, vrem sã devenim relevanţi la nivel global și să nu fim limitaţi la soluționarea litigiilor minore, ar trebui să ne facem auziți ori de câte ori drepturile la libertatea de exprimare și alegere individuală sunt amenințate.

Rolurile mediatorului și diferitele forme de mediere folosite în consolidarea păcii inter-comunitare în Irlanda de Nord. Alan Ruddock (Irlanda de Nord)
Prin această sesiune dorim să explorãm rolurile mediatorului și diferitele forme de mediere pe care TIDES Training le-a folosit în consolidarea păcii intercomunitare în Irlanda de Nord. Prin utilizarea mass-media vizuale şi activitãţilor experimentale, vom explora percepția TIDES privind contextul politic actual din Irlanda de Nord. Vom analiza modelele teoretice proiectate de TIDES, punerea acestora în practică și vom reflecta asupra succeselor și provocărilor practicii noastre.

Cross-training to Bridge Cultural Divides to Bridge Religious Divides to Build Community.
Dave Joseph (SUA)
În acest workshop experienţial, participanții vor avea ocazia să înțeleagă și să se angajeze în provocările legate de dezvoltarea formãrii trans-culturale a formatorilor. În ultimul deceniu, au existat 15.000-20.000 decese în nordul Nigeriei, din cauza focarelor sporadice de violență creștin-musulmanã. IMC și PCP sunt partenere într-un proiect finanțat de USAID pentru a construi capacitãţile de adaptare, coexistențã și comunitate, pe mãsurã ce violența este redusã, iar cele două organizații vor instrui formatori pentru a promova umanitatea comunã.

Cum sã creezi, sã organizezi și sã desfășori dialoguri pe probleme politice: Experiența Atena
Kenneth Cloke (SUA)

Participanții vor învăța principiile de bază ale dialogului, inclusiv cum să proiecteze și să organizeze un dialog pe probleme politice și sã analizeze experiența MBB în desfășurarea unui dialog privind imigrația în Atena, în aprilie 2013.

Cum pot Centrele de Mediere comunitare sã construiascã o comunitate: Proiectul Israel

Rachel Wohl, Esq. (SUA)

Proiectul Israel are două părți: documentarea activitãţii transculturale  inovative de construire a unei comunitãţi, realizatã de centrele de mediere comunitarã din cele mai diverse domenii ale Israelului, și asocierea acestor centre de mediere cu cele din SUA și alte țări pentru învățarea în comun. Vorbitori din Israel și SUA vor descrie succesele și lecțiile învățate în cazul abordãrii proactive cât și reactive a conflictelor în comunitățile lor, plus primele rezultate ale parteneriatelor de învățare.

Dezvoltarea unui capitol MBB sustenabil
Scott Martin (SUA)
Crearea unui capitol MBB energetic și sustenabil necesită viziune, structurã, comunicare și valoare. MBB-LA a reunit mediatori și profesionişti în domeniu în zona Los Angeles, încã de la începutul MBB. Menținerea interesului și participarea necesită creativitate continuã și o bunã organizare. Sunteţi invitaţi sã participaţi la discuția noastră cu privire la modul de creare și susținere a aceastei pãrţi importante a MBB.

Construirea unitãţii pentru alegeri pașnice în Sierra Leone: un succes MBB în domeniu
Loretta Raider (SUA)

Această sesiune interactivã va fi un amestec de teorie și experiență, deoarece Debey Saydnee și Loretta Raider vor vorbi despre povestea de succes a activității din Sierra Leone în ultimii ani și modul în care aceasta s-a extins de la colaborarea cu Fourah College din Freetown la un proiect național de consolidare a păcii. Dacă sunteți în căutarea unei poveşti inspiraţionale de consolidare a păcii, pe care sã o adãugaţi repertoriului dvs. de consolidare a păcii și să aveţi discuții semnificative cu colegii, această sesiune vã este dedicatã.

Echipele de femei pentru menținerea păcii: Femeile îmbunãtãţesc pacea și securitatea în Sudanul de Sud
Tiffany Easthom (Sudanul de Sud)
Forţa de pace nonviolentã (NP) a stabilit echipele de sex feminin pentru prevenirea conflictelor, numite Echipele de femei pentru menținerea păcii (WPT), în Sudanul de Sud, Caucazul de Sud și Filipine. Această sesiune se va concentra pe studiul de caz al Sudanului de Sud, explorarea rolului, succeselor și provocărilor WPT pentru îmbunătățirea siguranței și securității comunităților lor, preluând conducerea în soluționarea conflictelor non-violente și prevenirea violenței într-un mediu extrem de instabil, dominat de sexul masculin.

Dezvoltarea noastrã ca şi constructori ai păcii - The Mediators Beyond Borders – Experienţa Inițiativei Kenya
Gail Ervin (SUA)
Procesul de evaluare a Inițiativei Kenya și propunerea de proiect au stabilit un nou standard pentru proiectele MBB de dezvoltare a capacităților prin integrarea practicilor și principiilor inovative de consolidare a păcii. Utilizând Inițiativa Kenya ca studiu de caz, acest workshop va ajuta voluntarii MBB să înțeleagă modul în care aceştia pot traduce propriile abilități din cultura lor de origine pentru construirea păcii în domeniu, și ce pot și ce ar trebui să facă să se dezvolte și să se pregătească analize de proiecte şi propuneri de înaltă calitate și cuprinzătoare.

Genul și stereotipurile legate de sex în construirea pãcii şi procesul de mediere
Dr. Gal Harmat (Israel)
Prezentarea va utiliza analize de gen pentru a examina experienţele femeilor şi bãrbaţilor palestinienil și evrei, facilitatori de grup și participanți la întâlniri de mediere care au avut loc în ultimii 10 de ani. Cercetarea calitativă abordează două teme principale: deconstrucția stereotipurilor naționale și transformarea lor în stereotipuri bazate pe gen. Lucrarea analizează relațiile inegale de gen între bărbați și femei în medierea dedicatã consolidãrii păcii și mapeazã inegalitatea de gen.

Schimbare genului în procesul de mediere: importanța recunoașterii și redresãrii dezechilibrului de gen în procesul de mediere
Susan Harwood, PhD (Australia)
PhD Susan Harwood este un mediator și cercetător instruit, cu experiență semnificativă în practicarea egalitãţii de sex. În această sesiune practică, ea se bazează pe o experiență bogată în integrarea dimensiunii de gen și activitatea acesteia cu o gamă largă de organizații pentru a identifica impactul diferențial al practicilor de gen la femei (și bărbați). Ea demonstrează cum și de ce practicile de mediere aparent neutre, pot duce în continuare la rezultate care să reflecte practicile de gen ale organizațiilor, comunităților și guvernelor.

"Negociere, mediere și gen - ce ne spun studiile şi practica mondialã reală"
Dana Moldovan și Victoria Gray (SUA)
Vom explora diferențele de gen în negociere privind procesul de negociere în ansamblul sãu, diferențele de gen și modul în care diferențele de gen și așteptările societății influențează procesul de negociere. Vom introduce modelul grupului mic etajat ca o metodă eficientă pentru accelerarea litigiilor mari de grup care implică probleme complexe și culturi ale părților concurente interesate. Alãturaţi-vã nouã într-o sesiune interactivă de transformare a modului în care lucrați.

Metode de contruire a pacii în diferite culturi: Variabilele adaptabilitãţii culturale și diferențele de gen
Garry Bailey (SUA)
Această sesiune scoate în evidență cele mai importante variabile, testate în cercetare, care prezic succesul sau eșecul conciliatorilor în adaptarea la diferite culturi. Femeile și bărbații, de asemenea, tind să fie diferiţi unii de ceilalţi în ceea ce priveşte abilitățile lor tipice de adaptare la alte culturi. Aceastã sesiune va diferenția între abilități variate în funcţie de genul și oferã participanților oportunități de a practica comportamentul intercultural în funcţie de gen.

Rotary și pacea: povești de succes, oportunități și provocări
Marios Antoniu
Reprezentanții Fundației Rotary și absolvenţii bursei Rotary vor prezenta activitatea Rotary în domeniu soluționării conflictelor și construirea păcii. Absolvenţii bursei Rotary vor vorbi despre experiența studiului în străinătate la diferitele centre de pace Rotary din întreaga lume şi proiectele pe care le-au inițiat. Reprezentanţii Fundaţiei Rotary vor vorbi despre munca lor și oportunitățile oferite de RF pentru a promova proiectele de pace locale și internaționale.

Femeile mediator: Conducând iniţiativele globale
 Joan Goldsmith (SUA)
Într-un deceniu în care femeile își asumă roluri de lider pe scena mondială: câștigarea Premiului Nobel pentru Pace, acţionând în calitate de șefi de stat și asumându-şi poziții în organizații dedicate diverselor misiuni, femeile mediator au responsabilitatea de a crea inițiative pentru soluționarea pașnică a conflictelor în comunitățile locale și în arenele globale.
Aceastã prezentare analizează șase competențe pe care femeile mediator le pot oferi pentru a rezolva conflictele. Sunt analizate cinci strategii pentru dezvoltarea unei femei mediator puternice.

 
© FMMM.RO 2018 | Toate drepturile rezervate