Formare în Mediere Mugur Mitroi

FMMM Romania s-a afirmat ca un reper elitist de calitate si competenta in domeniul cursurilor de formare a mediatorilor profesionisti, precum si al cursurilor de management al conflictelor.

Scoala beneficiaza de experienta remarcabila a unor formatori care activeaza ca mediatori de la introducerea profesiei in Romania acum cca 12 ani. Echipa FMMM are o vasta experienta in practicarea si training-ul metodelor ADR (Alternative Dispute Resolution), toti formatorii fiind implicati de-a lungul anilor in diverse proiecte de training, coaching si mentoring in cadrul carora au aplicat expertiza dobandita in ani de practica.

Calitatea si experienta sunt dovedite prin certificarile internationale obtinute de la organizatii de referinta din domeniul ADR, precum Federal Mediation and Conciliation Service (Washington DC, S.U.A.) si The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation (Londra, Marea Britanie).

Fiind recunoscut ca pregatirea urmata de certificare asigura o arie sporita de oportunitati profesionale pentru cursanti, o preocupare constanta a FMMM Romania este imbogatirea ariei de expertiza si practica a trainerilor in metodele ADR, prin schimburi de experienta si incheierea de parteneriate internationale cu practicieni din Europa si U.S.A.

 • Scoala organizeaza cursuri de formare initiala a mediatorilor, in care se studiaza notiuni pentru intelegerea si aplicarea medierii (mediere, analiza conflictului, comunicare, negociere, drept), corelat cu punerea in practica imediata a cunostintelor dobandite. La finele cursului, participantii isi dezvolta si aplica abilitatile de management al conflictelor prin tehnici de mediere.

Cursurile sunt autorizate de Consiliul de Mediere din Romania in baza legii nr. 192/2006 privind medierea, cu respectarea Standardului de Formare a Mediatorului. Cursul, cu durata de 80 de ore, se desfasoara pe parcursul a 2 saptamani si se finalizeaza cu un examen de absolvire. Cursantii care promoveaza examenul primesc Certificatul de Participare si Adeverinta de absolvire – documente in baza carora pot depune cererea de autorizare la Consiliul de Mediere din Romania.

DE CE FMMM?

  • Calitatea formarii si a competentelor dobandite;
  • Experienta practica si vechimea formatorilor;
  • Singura scoala cu certificari internationale in domeniul medierii si co-medierii;
  • Pentru materialele oferite cursantilor in kitul de curs:Manualul Mediatorului (tipărit); Formatul electronic al cursului; Modelele de formularistica necesare desfășurării profesiei de mediator; 3 cărți de specialitate: „Ghidul Mediatorului Profesionist – Mediere si Conflict” (autor Mugur Bogdan Mitroi); „Medierea, o perspectivă psihologică asupra soluționării conflictelor” (autori Freddie Strasser și Paul Randolph); „Co–medierea: utilizarea unei abordări psihologice duale în soluționarea conflictelor” (editor UK Monica Hanaway); „Medierea Tehnică și Artă” – revistă profesională bilingvă lunară.

Cursul are o durata de doua saptamani si se asigura pregatirea mediatorilor la standarde internationale.

 

FMMM va selecta cursantii prin evalurea acestora initiala. Pentru inscrierea la curs aplicantii vor sustine un examen de evaluare a abilitatilor de mediator, doar dupa promovarea acestuia pot parcurge cursul.

 • FMMM Romania desfasoara de asemenea cursuri avansate de pregătire continuă a mediatorilor cu următoarele teme:
   • Tehnici de analiză a conflictului – Mugur Bogdan Mitroi (FMMM România)
   • Structura comunicării, tipuri și tehnici de comunicare – Valentin Dragoș Biro (FMMM România)
   • Particularitățile medierii în domeniul penal – Gabriela Ichim (FMMM România)
   • Pregătirea mediatorului, de la teorie la practică – Marina Alexandru (FMMM România)
   • Teorie și practică în medierea disputelor succesorale și a celor privind transferul dreptului de proprietate – Anca Iacob (FMMM România)
   • Atelier de dezvoltare personală pentru mediatori – Lidia Frunză (FMMM Romania)
   • Taxe de timbru aplicabile în cazul acordurilor de mediere – Ștefan Nicolae Ștef, Mădălina Mitroi (FMMM Romania)
   • Modele de acorduri de mediere – Ana Maria Tuluc (FMMM Romania)
   • Particularități ale medierii în conflictele de familie – Valentina Popescu (FMMM Romania)
   • Primii pași în dezvoltarea biroului de mediator” – Elena Liliana Aldea (FMMM România)

  Toate cursurile sunt acreditate de Consiliul de Mediere din România.

  • Colaborarea cu organizatiile internationale ADR s-a materializat in organizarea de cursuri de tehnici avansate in mediere si co-mediere cu participarea unor traineri recunoscuti in domeniu precum Eileen B.Hoffman, Linda I. Lazarus, Sir Henry Brooke, Paul Randolph, Spenser Hilliard, Monica Hanaway, Diana Mitchell.
 • In domeniul Training organizational – instrumente de management, FMMM Romania dezvolta programe de formare personalizate, subsumate eficientei manageriale si realizarii obiectivelor de business. Programele propuse antreneaza aceste competente necesare intr-un mod practic si aplicat:
  • Managementul conflictului;
  • Dinamica disputelor. Proceduri de evaluare și gestionare;
  • Comunicare de business.

„Tehnici avansate in mediere” – curs organizat de Fundatia Lord Slynn of Hadley European Law Foundation, in colaborare cu FMMM

„Tehnici avansate în mediere” – curs organizat de Fundația Lord Slynn of Hadley European Law Foundation, în colaborare cu FMMM

Co-medierea: un curs pentru mediatorii autorizati
Co-medierea: un curs pentru mediatorii autorizati;
Curs sustinut si la Regent’s College Londra, UK