Co-medierea – Curs sustinut la Regent’s College, Londra, U.K.

Co-medierea: un curs pentru mediatorii autorizați;
curs susținut și la Regent’s College Londra, UK

 

PRIMII 12 MEDIATORI ROMANI CALIFICATI IN CO-MEDIERE

 

In data de 23 iunie 2013, primii 12 mediatori romani au primit calificarea si certificarea internationala in domeniul practicii co-medierii: Marina Alexandru, Aura Bayhan, Rodica Cociu-Anghel, Lucian Enache, Anca Iacob, Gabriela Ichim, Anda Pausan, Cecilia Pop, Valentina Popescu, Simona Tocitu, Madalina Calcan, Mugur Mitroi.

Acestia au urmat cursul de specializare organizat in Bucuresti de FMMM Romania cu participarea trainerilor britanici Monica Hanaway si Diana Mitchell – psihoterapeute si mediatoare cu practica indelungata in co-mediere, coaching, managementul conflictului si leadership.

Cursul, sustinut de cele doua formatoare si la Regent’s College din Londra, a oferit cursantilor ocazia sa inteleaga cum sa lucreze cu propriile emotii, emotiile partenerilor si cele ale partilor aflate in disputa, cum sa identifice competentele-cheie in experienta necesare in co-mediere si, de asemenea, cum sa stabileasca o practica in domeniul co-medierii.

Mediatorii calificati in co-mediere – membri ai asociatiilor din cadrul Uniunii Centrelor de Mediere din Romania – vor putea sa lucreze cu succes in parteneriat in cadrul disputelor comerciale, civile, la locul de munca, domestice si juridice, fara a fi nevoie ca partile sa mai ajunga la instanta de judecata.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata in 2005 care reuneste asociatii profesionale ale mediatorilor din fiecare judet al Romaniei.

Fondata in 2010, FMMM Romania Training School este certificata de organizatii de referinta din domeniul ADR: Federal Mediation and Conciliation Service, Washington DC, S.U.A. si The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation Londra, Marea Britanie.

 

Biroul de presa al U.C.M.R.
Florentina Stanescu – Purtator de cuvant
+40745136637
florentina.stanescu@info-medieri.ro


Lectorii cursului

Monica Hanaway este mediator acreditat, psihoterapeut, supervizor, coach de afaceri, consultant în managementul stresului şi trainer de management şi leadership. Este asistent de curs în Coaching-ul Existenţial, la Academia Existențială și lector și supervizor pe programe de doctorat la Noua Facultate de Psihoterapie și Consiliere (NSPC), supervizor academic la programele de Masterat în Psihoterapie de la Oxford University, lector senior în cadrul cursurilor de mediere la Facultatea de Psihoterapie și Consiliere în Psihologie (SPCP) și Webster Graduate School Business de la Colegiul Regent, Londra, lector invitat la cursurile de mediere la Facultatea de Drept din Riga şi la cursurile de Psihologie Organizaţională din cadrul Colegiul King, Londra.
Aceasta a lucrat mulți ani în calitate de coach și consultant pentru personalul de conducere din sectorul public și privat și are o experiență de peste 20 de ani ca Senior Manager, strateg și producător de politici.

A mediat într-o mare varietate de dispute în domeniul comercial, ocuparea forței de muncă, precum și dispute la locul de muncă, conflicte de familie, dispute dintre tineri, inclusiv între diferite bande, dar a fost implicată şi în Justiția Restaurativă cu victimele și făptuitorii infracțiunilor. De asemenea, lucrează cu corporaţii mondiale, în calitate de consultant şi coach în abilități de leadership şi managementul conflictelor.

Monica este co-director al CH Group. Compania oferă coaching, mediere și formare pentru un grup divers de clienţi atât în ​​sectorul public cât şi în cel privat, dar și în comunitate și deține contracte pentru furnizarea medierii cu unele companii EAP de nivel mondial.

Lucrează în prezent la o carte intitulată „De ce spun oamenii nu – Întrebarea pentru deblocarea conflictelor și găsirea unei soluţii”. Aceasta este editorul cărţii intitulate ‘Co-medierea: Utilizarea unei abordări psihologice duale în rezolvarea conflictului (martie 2012) și co-editor, alături de Emmy van Deurzen, al cărţii „Perspective existențiale asupra coachingului”, publicat de Palgrave în mai 2012.

 

Diana Mitchell este psihoterapeut înregistrat la UKCP, supervizor clinic şi mediator acreditat. Ţine în mod regulat cursuri privind aspecte ale psihoterapiei şi facilitează supervizarea clinică.
Diana este un mediator experimentat, munca sa în mediere fiind reprezentată în special de medieri limitate în timp la locul de muncă, unde ori mediază singură, ori împreună cu alt mediator. Ca membru al CH Group, aceasta a participat la medieri şi workshop-uri împreună cu directorii Monica Hanaway şi Jamie Reed.

Este lector la Şcoala de Psihoterapie şi Consiliere în Psihologie, unde ţine un curs intensiv de ADR de cinci zile la Regent’s College din Londra şi seminarii privind medierea la Webster Graduate School la Regent’s College.

Este foarte publicată și activitatea acesteia pe supervizare s-a dovedit a fi foarte influentă. A contribuit la scrierea unui capitol în cartea Co-medierea: Utilizarea unei abordări psihologice duale în rezolvarea conflictului’ (martie 2012) cu privire la rolul co-medierii ca funcție de supervizare.

 


 

Co-medierea
Curs sustinut la Regent’s College, Londra, U.K.
Un curs avansat pentru mediatorii autorizaţi

 

 

Bucureşti, str. Delea Veche, nr. 35, sect. 2
23 iunie 2013, 09.00– 18.00
Detalii si inscriere la: office@fmmm.ro

Curs bazat pe cartea „Co-medierea: Utilizarea unei abordări psihologice duale în rezolvarea conflictului”, ce urmeaza a fi tradusa si lansata in Romania pe 24 iunie 2013, parte a Colectiei FMMM.RO

Cursul oferă participanţilor şansa:

  • să-şi dezvolte competențele de mediere existente
  • să exploreze beneficiile și provocările co-medierii
  • să înţeleagă cum să citească și să lucreze cu propriile emoții, emoțiile partenerilor și cele ale părților aflate în dispută
  • să înțeleagă rolul co-medierii ca instrument de reflecție și de supervizare
  • să identifice competențele-cheie și experiența necesare într-o co-mediere
  • să lucreze sub supravegherea îndrumătorilor pentru a-şi exersa aptitudinile de co-mediere
  • să intre în contact cu un alt mediator pentru a desfăşura practica în co-mediere
  • să afle cum să stabilească o practică a co-medierii.

Va permite cursantului de succes:
să lucreze cu succes într-un parteneriat al co-medierii, în cadrul disputelor comerciale, industriale, la locul de muncă, domestice şi juridice, fără a fi nevoie să recurgă la instanţă 

 

Programul cursului

9.00 -9.20
Prezentare

9.20 – 10.45
La ce ne referim când vorbim despre co-mediere?
Înţelegere filozofică şi psihologică
Stiluri ale co-medierii

10.45-11.00
Pauză

11 – 11.20
Aspecte relaţionale ale co-medierii
Abilităţile necesare pentru a construi relaţia dintre mediator şi client şi dintre mediator şi co-mediator

11.20 – 11.50
Primul joc de roluri

11.50 – 12.00
Adunarea tuturor participanţilor

12.00 – 13.00
Jocul de roluri nr. 2

13.00 – 13.30
Prânz

13.30- 13.45
Avantajele şi dezavantajele modelului

13.45 – 14.30
Jocul de roluri nr. 3

14.30 – 14.40
Adunarea tuturor participanţilor

14.40 – 15.00
Importanţa psihologiei în lucrul în parteneriat

  • Înţelegerea co-mediatorului– a citi limbajul trupului, indiciile verbale etc  
  • Furnizarea unui model de urmat privind modul de gestionare a diferenţelor de opinie, grija pentru respectul de sine al celuilalt 

15.00-15.15
Pauză

15.15 – 16.00
Jocul de roluri nr. 4

16.00 – 16.30
Stabilirea unui parteneriat al co-medierii
Aspectele practice ale lucrului într-un parteneriat

16.30-18.00
Adunarea tuturor participanţilor, Întrebări şi Raspunsuri şi  închidere.