Co-medierea: utilizarea unei abordări psihologice duale în soluționarea conflictelor
„Co-medierea: utilizarea unei abordări psihologice duale în soluționarea conflictelor”
Editor UK Monica Hanaway
Această carte este întemeiată pe experiența mai multor mediatori britanici experimentați, care aleg să co-medieze în majoritatea, dacă nu cumva în toate, cazurile de mediere. Pentru începătorii în domeniul medierii, cartea descrie procesul medierii, apoi se concentrează pe avantajele și dezavantajele modelului co-medierii.
Evenimentul este precedat de desfășurarea unui curs avansat în cadrul căruia 12 mediatori români din cadrul Uniunii Centrelor de Mediere din Romania se vor califica și vor primi certificarea internațională a pregătirii în co-mediere de la mediatorii britanici.
„Unii mediatorii nu iau în considerare funcțiile psihologice atunci când mediază o dispută. Scopul acestora este să rezolve problema și să găsească o soluție. Pentru mediatorii care adoptă o abordare transformativă, această înțelegere psihologică se află în centrul activității lor și le guvernează abordarea. Mediatorii care au cunoștințe psihologice pleacă de la convingerea că fiecare individ este unic, iar comunicarea intre indivizi este din naștere complexă, multi-dimensională și imprevizibilă.”
„Într-o perioadă de schimbări drastice, cei care se dezvata sunt cei care vor mosteni viitorul. Cei invatati descopera ca sunt echipati pentru a trai intr-o lume care nu mai exista” – Eric Hoffer
„Rezultatul acestor adaptari de sens si comportament discutate mai sus poate atenua tensiunea conflictului. În schimb, acelasi spatiu care a fost co-creat de mediatori la un nivel intrapsihic al partilor poate exista acum in relatia dintre parti. Acesta este un spatiu deschis, colaborativ si in care nu se emit judecati.”
Monica Hanaway, editoarea britanica, este o experimentata mediatoare si lector în metode alternative de solutionare a disputelor, fiind, alaturi de Jamie Reed, co-director al The CH Group (care include Community Harmony si Corporate Harmony).
Alaturi de „Medierea – o perspectiva psihologica asupra solutionarii conflictelor” a autorilor britanici Paul Randolph si Freddie Strasser (publicata in limba romana în 2012), noul volum de specialitate se incadreaza in suita de materiale editate sub denumirea „COLECTIA FMMM.RO” care isi propune sa aduca in profesia romaneasca experienta si bagajul informational al specialistilor cu ani de munca in domeniul managementului si solutionarii conflictelor (…).
Editura: FMMM.RO (2013)
ISBN: 973-0-14992-0
Oraș: București
Limba: Romana
Traducător: Elena Necula
Încadrare: Media si comunicare
Număr de pagini: 180
Preț: 50 Lei ( 11.64 EUR, 15.4 USD )
Parteneri
![]() |
![]() |
![]() |