Ghidul mediatorului profesionist. Mediere și conflict (ediție revizuită și adăugită)

Ghidul mediatorului profesionist. Mediere și conflict
Mugur Bogdan Mitroi

Mediatorul este mediator doar dacă își păstrează rolul pentru care a fost creat: managementul conflictului. Mediatorul este cel care controlează procedura medierii, părțile fiind cele care trebuie să gestioneze obiectul conflictului. Astfel, mediatorul profesionist în adevăratul sens al cuvântului va aborda procedura prin prisma unei strategii care analizează dinamica conflictului, dar și dinamica socială a grupului; evidențiază componenta emoțională, istoricul, identitatea, valorile personale, dar și cele de grup, finalizându-se cu evidențierea necesitaților, mascate uneori de poziții care denaturează realitatea.

Cartea, parte a Colecției editate de Școala de Formare în Mediere F.M.M.M. România, oferă răspuns unei probleme curente a societății: severa lipsă de comunicare, provocată în primul rând de abundența de informații care ne bombardează; dacă nu suntem capabili să identificăm codul de decriptare și valoarea adăugată reală a unei informații, factorul liber-arbitru, însărcinat cu procesul de selecție, va face această selecție într-un mod deficitar. Stabilind procedura medierii ca limbaj comun în soluționarea conflictelor, încercăm în realitate să identificăm un cod de decriptare universal care nu mai ridică problema compatibilizării.

Medierea este un nou orizont de intersecție pe care lumea începe să îl descopere, iar cartea ne ajută să devenim experți în selectarea informațiilor utile.

Mugur Bogdan Mitroi, avocat, mediator și formator cu certificări din partea mai multor organizații A.D.R. din Europa și S.U.A., deține un vast portofoliu de medieri începând din anul 2003, precum și de training în domeniul metodelor de soluționare bazate pe nevoi/interese și în managementul conflictelor, în design-ul soluțiilor pentru diversitatea culturală, conflictele generaționale, comunicare, bune practici și relații la locul de muncă.


Editura: FMMM.RO(2013)
ISBN: 973-0-14306-5
Oraș: București
Limba: Romana
Număr de pagini: 133
Preț: 50 Lei
Ediție revizuită și adăugită

    De asemenea, ai putea dori...