Medierea, o perspectivă psihologică asupra soluționării conflictelor

Medierea – O perspectivă psihologică asupra soluționării conflictelor
Freddie Strasser, Paul Randolph

Medierea este o carte în care „(…) accentul se pune pe aspectele psihologice esențiale ale conflictului şi medierii, mai degrabă decât pe aspectele juridice. Toate acestea sunt de o importanţă mai mare în încercarea de a face părţile, şi într-adevăr mediatorul, să înțeleagă importanţa de a se mişca spre acea «platformă de alianţă care funcţionează», unde acordul «suficient de bun» devine fezabil” (The Rt.Hon. Lord Slynn of Hadley).
Cartea este ceea ce am numi un „thriller” în beletristică. (…) Autorii ne poartă cu sufletul la gură prin labirintul filozofiei, psihologiei, sociologiei conflictului, pentru ca, în final, să ne dezvăluie câteva adevăruri simple, dar fundamentale. Şi anume, conflictul este o stare naturală a omului în trecerea sa prin lume (…)”. Anamaria Lucia Zaharia, judecător, GEMME Secţiunea Română.
Modelul „psihoterapeutic” unic de mediere predat la cursul creat de autori a câştigat o adevãratã recunoaştere şi le-a oferit o perspectivã suplimentarã asupra psihologiei conflictului, permiţându-le sã fie eficienţi în toate cazurile de soluţionare a conflictului.
Cartea, traducere editată de Şcoala de Formare în Mediere FMMM.RO, este destinată profesioniştilor şi neprofesioniştilor, oamenilor de afaceri, psihoterapeuţilor, studenţilor, dar şi persoanelor „casnice” în aceeaşi măsură – de fapt tuturor acelora care sunt implicaţi sau preocupaţi în mod obişnuit de conflict şi rezolvarea lui.

Editura: FMMM.RO (2012)
ISBN: 973-0-12892-5
Limba: Romana
Traducător: Elena Necula
Număr de pagini: 176
Preţ: 35 Lei
Comenzi la: office@fmmm.ro
sau

De asemenea, ai putea dori...