„MENTOR MEDIARE” 2013 LA FINAL – UN EVENIMENT PLIN DE CONȚINUT

Sub sloganul Experientia docet – Experienta este cel mai bun profesor”, intre 29.08.2013 – 01.09.2013 s-a desfasurat la Sinaia evenimentul „MENTOR MEDIARE” – un stagiu-maraton de formare profesionala continua gratuita adresat mediatorilor autorizati din Romania.

Organizat de Centrul de Mediere Ploiesti in parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din Romania si Scoala de Formare FMMM Romania, prilejuit de aniversarea a 10 ani de mediere in Romania, „MENTOR MEDIARE” a fost conceput ca un eveniment de continut, adresat exclusiv aplicatiilor practice si concrete din domeniu.

Cursurile si workshop-urile aflate pe agenda evenimentului au fost sustinute si moderate in mod voluntar de formatori si lectori care au inteles necesitatea stabilirii unui nivel inalt de pregatire al mediatorilor autorizati in vederea implementarii unor bune practici la un standard profesionist.

Astfel, 60 din cei cca 110 participanti au beneficiat de pregatire continua sub forma cursurilor de perfectionare sustinute de formatorii Scolii de Formare FMMM Romania: Mugur Bogdan Mitroi, Lucian Marian Enache si Valentin Dragos Biro, respectiv de dl. Marin Padeanu (C.M.C.).

Restul participantilor au dezbatut tematici de actualitate si larg interes practic in cadrul unei serii de workshop-uri interactive moderate de lectorii Simona Tocitu, Anca Iacob, Marina Ioana-Alexandru, Gabriela Ichim, Anamaria Tuluc si Stefan Nicolae Stef – mediatori si formatori cu vasta experienta care au impartasit din practica lor curenta, au adus noutati si schimb de informatii concrete din domeniu.

Partea a doua a evenimentului a avut loc sambata 31 august a.c., sub forma workshop-ului „Medierea de la concept la concret”, la care au participat si presedintii instantelor de pe raza Curtii de Apel Ploiesti, respectiv dl. Adrian Remus Ghiculescu – presedinte Curtea de Apel Ploiesti, dna Zenovia Stanca – presedinte Judecatoria Ploiesti, dna Daniela Aura Popescu – vicepresedinte Judecatoria Ploiesti, dna Mariana Petre – presedinte Judecatoria Campina. In cadrul unui dialog mediatori – magistrati, participantii au dezbatut si concluzionat asupra unor aspecte privind stabilirea unor practici comune in activitatea mediatorilor in relatia cu instantele de judecata.

Premiul „Decalogul Medierii”, prilejuit de aniversarea a „10 ani de Mediere in Romania” a fost decernat dnei Victoria Graur – presedinte al Asociatiei Camera Mediatorilor Cluj, remarcandu-se de asemenea printr-un premiu special si Decalogul imaginat de Florentina si Mihai Stanescu.

MENTOR MEDIARE a reusit sa fie un un eveniment de continut si nu de forma, la finele caruia participantii au obtinut 12-20 de puncte de formare profesionala continua.

Participantii vor primi prin e-mail materialele prezentate la workshop-urile din 29-30.08.2013 si pot regasi fotografii ale evenimentului pe pagina de Facebook a Uniunii Centrelor de Mediere din Romania:

https://www.facebook.com/ucmr.romania/media_set?set=a.10200447401767702.1073741835.1236353488&type=3

Fondata in 2012, Asociatia Centrul de Mediere Ploiesti – asociatie afiliata U.C.M.R. isi propune sa ajute prahovenii sa-si rezolve conflictele in afara salii de judecata, reducand costurile de bani, timp si stres, intr-un cadru profesionist si confidential; in acelasi timp, asociatia isi propune sa militeze pentru asigurarea unui cadru organizatoric pentru mediatori, astfel incat acestia sa dispuna de conditii adecvate pentru mediatizarea si practicarea acestei profesii.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata in 2005 care reuneste asociatii profesionale ale mediatorilor din toata tara.

Fondata in 2010, FMMM Romania Training School este certificatade organizatii de referinta din domeniul ADR: Federal Mediation and Conciliation Service, Washington DC, S.U.A. si The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation Londra, Marea Britanie.

 

Madalina Calcan
Departament PR al UCMR
Tel./fax: +40213201535
Mobil: +40722239261
office@ucmro.ro
www.ucmro.ro

 


 

MENTOR MEDIARE” – FORMARE CONTINUA GRATUITA PENTRU MEDIATORI

Un eveniment in cadrul caruia mediatorii cu experienta impartasesc din practica lor
Experientia docet
Experienta este cel mai bun profesor
29.08.2013 – 01.09.2013
Sinaia, Hotel Rina