„MENTOR MEDIARE” – FORMARE CONTINUĂ GRATUITĂ PENTRU MEDIATORI


Centrul de Mediere Ploiești

Uniunea Centrelor de Mediere din România

FMMM România

 

Uniunea Centrelor de Mediere din România
www.ucmro.ro
Luni, 08 Septembrie 2014

 

STAGIUL-MARATON GRATUIT PENTRU MEDIATORI
“MENTOR MEDIARE” – LA FINALUL EDIȚIEI A II-A

 

 

Cititi aici evaluari si impresii ale participantilor

 

București, 8 Septembrie 2014 – Sub sloganul „Docendo discimus – Învățând pe alții, învățăm și noi”, între 4-6 septembrie 2014 s-a desfășurat la Sinaia a doua ediție a „MENTOR MEDIARE” – stagiu-maraton de formare profesională continuă gratuită adresat mediatorilor autorizați din România.

Organizat de Centrul de Mediere Ploiești și Școala de Formare F.M.M.M. România, în parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din România, “MENTOR MEDIARE a fost conceput ca un eveniment de mentorat în cadrul căruia mediatorii cu experiență au împărtășit colegilor din practica lor, adresat exclusiv aplicațiilor practice și concrete din domeniu.

Pe parcursul primelor două zile ale evenimentului, au fost organizate in paralel șapte cursuri de perfecționare care au acoperit o arie variată de tematici de actualitate în practica medierii, răspunzând întrebărilor concrete ale celor cca 110 de mediatori înscriși. Cursurile au fost susținute în mod voluntar de formatori din cadrul Școlii de Formare F.M.M.M. România, care au înțeles necesitatea stabilirii unui nivel înalt de pregătire al mediatorilor autorizați în vederea implementării unor bune practici la un standard profesionist: Marina Ioana Alexandru, Gabriela Ichim, Anca Iacob, Lidia Frunza, Valentin Dragos Biro, Lucian Enache, Mugur Mitroi.

Evenimentul s-a adresat acelor mediatori care văd medierea ca o vocație și care înțeleg imperativul stabilirii unor practici unitare în domeniul medierii pentru succesul profesional. Ne-am propus să împărtășim din experiența noastră practică de zi cu zi, să aducem noutăți și schimb de informații concrete din domeniu”, declară dl. Mugur Mitroi, fondator F.M.M.M. România.

Partea a doua a evenimentului a avut loc sâmbătă 6 septembrie a.c., în cadrul Conferinței “Practica unitară în mediere – plus de valoare”. Au fost prezentate participanților și cele 2 proiecte de lege elaborate până în prezent de Uniunea Centrelor de Mediere din România, respectiv:

 • Proiectul propus de Uniunea Centrelor de Mediere din România pentru corelarea dispozițiilor art. 2 din Legea nr. 192/2006 cu Decizia Curții Constituționale a României din 7.05.2014. Acest proiect, care vizează în principal introducerea încercării de mediere ca o condiție prealabilă obligatorie în anumite tipuri de litigii, a fost depus din 02.07.2014 la Camera Deputaților și Guvern, grupuri parlamentare, birouri parlamentare, case de avocatură. Citiți proiectul de corelare aici: http://ucmro.ro/index.php?modul=stiri&action=show&stire=331
 • Proiectul propus de Uniunea Centrelor de Mediere din România pentru modificarea Legii privind medierea și organizarea profesiei de mediator. Printre cele mai importante modificări propuse, Proiectul U.C.M.R. vizează: 1) reglementarea dreptului de acces al fiecărui cetățean la procedura medierii ca procedură prealabilă obligatorie în anumite tipuri de litigii, posibilitatea dobândirii caracterului executoriu de către acordul de mediere, colaborarea mediatori-avocați/consilieri juridici; 2) reglementarea stagiului și examenelor profesionale; 3) organizarea la nivel județean a corpului profesional al mediatorilor din România prin descentralizare (Uniunea Corpului Profesional al Mediatorilor din România și Corpurile Profesionale Județene ale Mediatorilor); 4) prevederi suplimentare privind medierea în domeniul penal și al dreptului familiei. Inițiatorii au anunțat că toate sugestiile și ideile pot fi comunicate la office@ucmro.ro în vederea finalizării proiectului. U.C.M.R. va declanșa, în decursul următoarelor săptămâni, campania de strângere de semnături în scopul depunerii proiectului în Parlament pe cale de inițiativă cetățenească.

În închiderea evenimentului, organizatorii au oferit participanților concursuri și premii surpriză. Astfel, în cadrul unei atmosfere sărbătorești, a fost premiată mediatoarea care a străbătut cea mai lungă distanță pentru a participa la eveniment; a fost premiată și asociația profesională din afara U.C.M.R. cu cel mai mare număr de mediatori înscriși la eveniment – U.N.M.R.; au fost acordate 10 genți de laptop în cadrul tombolei; dar și 5 premii-surpriză în cadrul concursului de imitație „Recunoaște mediatorul”.

Mediatorii participanți au îmbinat astfel utilul cu plăcutul, obținând 20 de puncte de formare profesională continuă în mod gratuit.

Fondată în 2012, Asociația Centrul de Mediere Ploiești – asociație afiliată U.C.M.R. își propune să ajute prahovenii să-și rezolve conflictele în afara sălii de judecată, reducând costurile de bani, timp și stres, într-un cadru profesionist și confidențial; în același timp, asociația își propune să militeze pentru asigurarea unui cadru organizatoric pentru mediatori, astfel încât aceștia să dispună de condiții adecvate pentru mediatizarea și practicarea acestei profesii.

Fondată în 2010, Școala de Formare F.M.M.M. Româniaeste certificată de organizații de referință din domeniul ADR: Federal Mediation and Conciliation Service, Washington DC, S.U.A. și The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation Londra, Marea Britanie.

Uniunea Centrelor de Mediere din România (U.C.M.R.) este federația națională înființată în 2005 care reunește asociații profesionale ale mediatorilor din toată țara.

 

Persoană de contact:
Mădălina Calcan

Departament PR U.C.M.R.
Mobil: +40722239261
Tel./fax: +40213201535
office@starseu.eu
www.ucmro.ro

 

 


 

CENTRUL DE MEDIERE PLOIEȘTI și Școala de Formare FMMM ROMÂNIA, în parteneriat cu UNIUNEA CENTRELOR DE MEDIERE DIN ROMÂNIA, organizează

 

„MENTOR MEDIARE”- EDIȚIA A II-A
Docendo discimus – Învățând pe alții, învățăm și noi FORMARE CONTINUĂ GRATUITĂ PENTRU MEDIATORI
Un eveniment de mentorat în cadrul căruia mediatorii cu experiență împărtășesc din practica lor

 

04.09.2014 – 07.09.2014
Hotel Mara, Sinaia

 

Formular inscriere Mentor Mediare 2014 editia a II-a

 

Dragi colegi,
Întrucât, din motive independente de voința noastră a organizatorilor, hotelul Mara (din reţeaua RAPPS) a fost nevoit să amâne perioada confirmată pentru evenimentul Mentor Mediare (motivat de derularea unei activităţi oficiale în perioada iniţială), noua perioadă a evenimentului este 04.09.2014 – 07.09.2014.
Hotelul Mara oferă în plus pentru cei care doresc să se cazeze începând cu miercuri seara 03.09.2013 următoarele preţuri: 55 ron/noapte/loc în cameră dublă şi 95 ron/noapte/single.

 

Similar primei ediţii, este conceput ca un eveniment în cadrul căruia mediatorii cu experienţă împărtăşesc din experienţa lor proprie, propunându-şi să fie din nou un eveniment plin de conţinut, şi nu de formă. Mediatorii participanţi vor obţine în mod gratuit 16-20 de puncte de formare profesională continuă.

PROGRAM:

 • Joi-vineri 04-05 septembrie 2014: Derularea de cursuri de formare profesională continuă a mediatorilor înscrişi la Mentor Mediare, cursuri oferite în mod gratuit de formatorii Şcolii FMMM România. Cursurile sunt acreditate de Consiliul de Mediere din România conform Hotărârii nr. 362/21.04.2012 şi a Standardului de formare a mediatorului şi asigură 16 puncte profesionale din cele 20 obligatorii anual.

 

Fiecare grupă va fi formată din maxim 20 cursanţi, total locuri disponibile 160. Repartizarea participanţilor pe cursuri se va realiza după data înscrierii, pe baza unui formular de evaluare şi a selecţiei efectuate de comisia formatorilor FMMM România.

04-05.09.2014
09:00 – 18:00
Tehnici de analiză a conflictului – formator Mugur Bogdan Mitroi (FMMM România)
04-05.09.2014
09:00 – 18:00
Structura comunicării, tipuri şi tehnici de comunicare – formator Valentin Dragoş Biro (FMMM România)
04-05.09.2014
09:00 – 18:00
Noţiuni esenţiale de drept necesare mediatorului – formator Lucian Marian Enache (FMMM România)
04-05.09.2014
09:00 – 18:00
Pregătirea mediatorului, de la teorie la practică – formator Marina Alexandru (FMMM România)
04-05.09.2014
09:00 – 18:00
Teorie şi practică în medierea disputelor succesorale şi a celor privind transferul dreptului de proprietate – formator Anca Iacob (FMMM România)
04-05.09.2014
09:00 – 18:00
Particularităţile medierii în domeniul penal – formator Gabriela Ichim (FMMM România)
04-05.09.2014
09:00 – 18:00
Atelier de dezvoltare personală – formator Lidia Frunză (FMMM România)
04-05.09.2014
09:00 – 18:00
Medierea online, alternativă la medierea clasică – formator Cristina Chivulescu (FMMM România)
 • Sâmbătă 6 septembrie 2014, între 09:00 – 18:00:
  CONFERINȚA „PRACTICA UNITARĂ ÎN MEDIERE – PLUS DE VALOARE”

AGENDA:

 1. Dezbaterea proiectului depus de Uniunea Centrelor de Mediere din România privind corelarea prevederilor legii medierii cu dispoziţiile Deciziei nr. 266/2014 a Curţii Constituţionale:
  • Participarea avocaţilor/consilierilor juridici în procedura prealabilă obligatorie de încercare a medierii
  • Acordul de mediere redactat de avocat/consilier juridic – titlu executoriu
 2. Dezbaterea proiectului iniţiat de Uniunea Centrelor de Mediere din România de modificare a legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator:
  • Uniunea Corpului Profesional al Mediatorilor din România – organismul de administrare al profesiei de mediator
  • Introducerea stagiului profesional în profesia de mediator
 3. Pregătirea medierii – modalităţi eficiente de transmitere şi comunicare a informaţiilor între mediator şi părţi
 4. Procedura medierii în situaţia transferului de proprietate – particularităţi, întinderea şi limitele mandatului de mediator
 5. Încheierea acordului de mediere – particularităţi
 6. Taxele de timbru- practica creată de instanţele din ţară
 7. Interesul superior al copilului – relaţia mediatorului  cu Autoritatea Tutelară, practici de lucru la nivel naţional
 8. Medierea în materie penală – practici la nivel naţional
 • Pentru participarea la Conferinţă se acorda 4 puncte de formare profesională continuă.

 

Costurile hoteliere şi logistice:

 • Costuri hoteliere pentru cazarea 3 nopţi/4 zile în regim de pensiune completă la hotel Mara 3*: 400 lei/persoană (loc în cameră dublă) sau 520 lei/persoană (loc în cameră single).

Pachetul include: cazare 3 nopţi şi pensiune completă în perioada 04.09-07.09.2014 (mic dejun, prânz, cină şi masă festivă – sâmbătă), piscină, saună, jacuzzi, internet, wi-fi, biliard, parcare gratuită, etc.

Rezervarea camerei  se face direct şi individual de către fiecare participant la hotel pe adresa hotelmara@apps.ro, plata costurilor pachetului de servicii hoteliere urmând a se face de asemenea direct în contul hotelului, personal de către fiecare participant, cu menţiunea “pentru evenimentul Mentor Mediare”.

 • Costuri logistice: 200 lei/persoană.

 

Acestea includ: mapele de curs şi conferinţă, coffee break joi şi vineri, închirierea sălii de conferinţă şi a sălilor de curs având următoarele dotări: videoproiector, ecran proiecţie, flipchart, markere, internet wireless, aer condiţionat, sonorizare, etc.

Suma de 200 lei se achită la momentul înscrierii participanţilor în contul Centrului de Mediere Ploieşti RO08BTRL03001205W89571XX, deschis la Banca Transilvania, Suc. Ploieşti, CIF 30339999 sau numerar la sediul Centrului de Mediere Ploieşti, din Ploieşti, str. Ghe. Doja, nr. 70.

 

Procedura de înscriere la eveniment:

Formularul de înscriere se completează  şi se transmite la adresa de e-mail: rezervari@hotelmarasinaia.ro, însoţit de dovada plăţilor costurilor cu serviciile hoteliere şi a costurilor logistice (nu se vor lua în considerare formularele de înscriere transmise fără confirmarea plăţii costurilor menţionate).

Descărcarea formularului de înscriere se face accesând link-ul: Formular înscriere.

ATENȚIE !!! Locurile fiind limitate, confirmarea înscrierii  se face numai după transmiterea dovezii plăţii sumelor menţionate mai sus, la adresa de e-mail mentormediare.cmp@gmail.com

Centrul de Mediere Ploieşti
Str. Gh. Doja nr. 70, Birou 1, etaj 1, interfon 1
Web-site: www.centruldemediereploiesti.ro
E-mail: mentormediare.cmp@gmail.com
Persoane de contact:        
0745767060 – Rodica Cociu-Anghel
0724896369 – Caisîn Elena

 

 


 

 

MENTOR MEDIARE” 2013 LA FINAL – UN EVENIMENT PLIN DE CONȚINUT
Un eveniment in cadrul caruia mediatorii cu experienta au impartasit din practica lor
Experientia docet
Experienta este cel mai bun profesor

„MENTOR MEDIARE” 2013 LA FINAL – UN EVENIMENT PLIN DE CONȚINUT

 

Sub sloganul Experientia docet – Experienta este cel mai bun profesor”, intre 29.08.2013 – 01.09.2013 s-a desfasurat la Sinaia evenimentul „MENTOR MEDIARE” – un stagiu-maraton de formare profesionala continua gratuita adresat mediatorilor autorizati din Romania.

Organizat de Centrul de Mediere Ploiesti in parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din Romania si Scoala de Formare FMMM Romania, prilejuit de aniversarea a 10 ani de mediere in Romania, „MENTOR MEDIARE” a fost conceput ca un eveniment de continut, adresat exclusiv aplicatiilor practice si concrete din domeniu.

Cursurile si workshop-urile aflate pe agenda evenimentului au fost sustinute si moderate in mod voluntar de formatori si lectori care au inteles necesitatea stabilirii unui nivel inalt de pregatire al mediatorilor autorizati in vederea implementarii unor bune practici la un standard profesionist.

Astfel, 60 din cei cca 110 participanti au beneficiat de pregatire continua sub forma cursurilor de perfectionare sustinute de formatorii Scolii de Formare FMMM Romania: Mugur Bogdan Mitroi, Lucian Marian Enache si Valentin Dragos Biro, respectiv de dl. Marin Padeanu (C.M.C.).

Restul participantilor au dezbatut tematici de actualitate si larg interes practic in cadrul unei serii de workshop-uri interactive moderate de lectorii Simona Tocitu, Anca Iacob, Marina Ioana-Alexandru, Gabriela Ichim, Anamaria Tuluc si Stefan Nicolae Stef – mediatori si formatori cu vasta experienta care au impartasit din practica lor curenta, au adus noutati si schimb de informatii concrete din domeniu.

Partea a doua a evenimentului a avut loc sambata 31 august a.c., sub forma workshop-ului „Medierea de la concept la concret”, la care au participat si presedintii instantelor de pe raza Curtii de Apel Ploiesti, respectiv dl. Adrian Remus Ghiculescu – presedinte Curtea de Apel Ploiesti, dna Zenovia Stanca – presedinte Judecatoria Ploiesti, dna Daniela Aura Popescu – vicepresedinte Judecatoria Ploiesti, dna Mariana Petre – presedinte Judecatoria Campina. In cadrul unui dialog mediatori – magistrati, participantii au dezbatut si concluzionat asupra unor aspecte privind stabilirea unor practici comune in activitatea mediatorilor in relatia cu instantele de judecata.

Premiul „Decalogul Medierii”, prilejuit de aniversarea a „10 ani de Mediere in Romania” a fost decernat dnei Victoria Graur – presedinte al Asociatiei Camera Mediatorilor Cluj, remarcandu-se de asemenea printr-un premiu special si Decalogul imaginat de Florentina si Mihai Stanescu.

MENTOR MEDIARE a reusit sa fie un un eveniment de continut si nu de forma, la finele caruia participantii au obtinut 12-20 de puncte de formare profesionala continua.

Participantii vor primi prin e-mail materialele prezentate la workshop-urile din 29-30.08.2013 si pot regasi fotografii ale evenimentului pe pagina de Facebook a Uniunii Centrelor de Mediere din Romania:

https://www.facebook.com/ucmr.romania/media_set?set=a.10200447401767702.1073741835.1236353488&type=3

Fondata in 2012, Asociatia Centrul de Mediere Ploiesti – asociatie afiliata U.C.M.R. isi propune sa ajute prahovenii sa-si rezolve conflictele in afara salii de judecata, reducand costurile de bani, timp si stres, intr-un cadru profesionist si confidential; in acelasi timp, asociatia isi propune sa militeze pentru asigurarea unui cadru organizatoric pentru mediatori, astfel incat acestia sa dispuna de conditii adecvate pentru mediatizarea si practicarea acestei profesii.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata in 2005 care reuneste asociatii profesionale ale mediatorilor din toata tara.

Fondata in 2010, FMMM Romania Training School este certificatade organizatii de referinta din domeniul ADR: Federal Mediation and Conciliation Service, Washington DC, S.U.A. si The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation Londra, Marea Britanie.

 

Madalina Calcan
Departament PR al UCMR
Tel./fax: +40213201535
Mobil: +40722239261
office@ucmro.ro
www.ucmro.ro

 


 

MENTOR MEDIARE” – FORMARE CONTINUA GRATUITA PENTRU MEDIATORI 2013

 

Un eveniment in cadrul caruia mediatorii cu experienta impartasesc din practica lor
Experientia docet
Experienta este cel mai bun profesor
29.08.2013 – 01.09.2013
Sinaia, Hotel Rina

 

Citeşte mai mult