Revista Medierea Tehnică și Artă – partener organizațional și media al Congresului MBB, Istanbul, Septembrie 26-28, 2013

Istanbul, o locație inspirată pentru reamintirea menirii mediatorului

 

Intre 26-28 septembrie 2013, Istanbulul a fost gazda celui de-al 6-lea Congres al Mediators Beyond Borders (MBB). Sub deviza declarata “singura pace durabila este cea construita chiar de combatanti”, MBB isi propune sa construiasca pe plan local abilitati de mentinere a pacii si sa promoveze medierea pe plan global.

Continuand sirul parteneriatelor si evenimentelor internationale din domeniul ADR incheiate in cei 3 ani de existenta (aniversati de revista in luna octombrie 2013), in stradania de a contribui la consolidarea rolului mediatorului ca factor de reconciliere si dialog intra si inter-comunitar, revista “Medierea Tehnica si Arta” a fost reprezentata la acest eveniment de dl. Mugur Bogdan Mitroi – editor fondator, dna Madalina Calcan – redactor-sef, dna Aura Bayhan – mediator STARS si dna Izabela Trifescu – mediator C.M.Neamt.

Ca punte culturala si istorica intre continente, locatia celui de-al 6-lea congres al MBB a contribuit in mod simbolic la transmiterea mesajului catre participanti din 52 de tari: menirea mediatorului – ca liant social si emisar al dialogului. Diferentele de cultura, de limba, de religie, de educatie, de rasa, de gen – toate trebuie constientizate si utilizate in vederea formarii de facilitatori ai comunicarii in sanul comunitatilor, facilitatori care sa actioneze ulterior in cadrul acestora.

Metode experimental-demonstrative au prezentat cazuri concrete: experienta construirii capacitatilor de dialog in comunitatile de refugiati din Kenya, mentinerii pacii in Irlanda de Nord, dialogul atenian cu imigrantii, experienta femeilor libiene si cum centrele de mediere au construit comunitatea in Israel.

Revista profesionala “Medierea Tehnica si Arta”, infiintata in 2010 de F.M.M.M. Romania, este revista profesionala lunara editata bilingv in romana si engleza, care a devenit liderul publicațiilor de specialitate din tara.

Madalina Calcan
Redactor-sef
Mediator STARS
Tel./fax: +40213201535
Mobil: +40722239261